Donaţii din partea Guvernului Japoniei, constând într-un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir)

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea: 

Un număr de 4.512 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 591 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. 

Conform ultimelor centralizări, un număr de 28 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 2 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 860 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

Alte misiuni instituționale:

  • ISU a efectuat 24 misiuni, din care: 11 misiuni de transport către unități spitalicești, 11 misiuni decontaminare biologică și 2 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere).
  • IPJ a efectuat 147 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 18 misiuni, din care: 12 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 4 misiuni de pază la spații de carantină și 2 alte misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 141 misiuni, din care: 52 misiuni de transport către unități spitalicești, 29 transport probe biologice, 57 decontaminări biologice și 3 alte misiuni specifice.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 27 misiuni, din care: 7 misiuni inspecție de stat și 20 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
  1. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare.

Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la link-ul 

https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/06/Hotarare-CNSU-nr.29-din-13.06.2020-1.pdf , pe site-ul Poliției de Frontieră și pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Sănătăţii anunţă primirea unei donaţii din partea Guvernului Japoniei, constând într-un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals şi utilizat în tratamentul afecţiunilor cauzate de noul coronavirus.

Lasa un comentariu