Donald Trump a fost achitat de Senat, ambele capete de acuzare au fost respinse

Președintele american Donald Trump a fost achitat miercuri, de către membrii Senatului Statelor Unite, pentru acuzațiile privind abuzul de putere și obstrucționare a Congresului, relatează site-ul postului CNN, citat de Mediafax.

Casa Albă a salutat miercuri achitarea lui Donald Trump la finalul procesului său de destituire, apreciind că acesta este „pe deplin nevinovat” şi denunţând încă o dată o ‘„vânătoare de vrăjitoare” orchestrată de adversarii săi democraţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Preşedintele este încântat să lase în urmă acest capitol de comportament ruşinos al democraţilor şi este hotărât să-şi continue activitatea în numele poporului american în 2020 şi după aceasta”, a declarat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Stephanie Grisham.

Liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnel i-a luat și el apărarea președintelui american, declarând la scurt timp după achitarea lui Donald Trump că democraţii au comis o „eroare politică colosală” prin iniţierea procedurii de destituire, potrivit acelorași surse.

„În momentul de faţă, ei sunt învinşii” şi republicanii sunt „într-o poziţie bună” cu nouă luni înainte de alegerile prezidenţiale, a declarat acesta presei imediat după verdictul dat de Senat.

În schimb, liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a declarat că achitarea lui Donald Trump nu are „nicio valoare” deoarece procesul său de destituire nu a fost „echitabil”.

„L-am achitat fără niciun fapt”, a declarat el presei, referindu-se la refuzul senatorilor republicani de a chema noi martori în proces. „Istoria va aminti de o victorie pirică pentru republicanii din Senat, pentru Partidul Republican şi pentru preşedintele Trump”, a spus Chuck Schumer.

Lasa un comentariu