Doi ieşeni au primit o finanţare de 500.000 de euro pentru startup-ul Metabeta

Ieşeanul Marius Ursache, fondatorul Grapefruit sau Eternime, este acţionarul majoritar a unui nou startup care a atras deja o primă investiţie de jumătate de milion de euro. 

Metabeta, prima platformă data-driven din Europa Centrală şi de Est pentru gestionarea investiţiilor în startup-uri, a primit o rundă seed de finanţare în valoare totală de 500.000 de euro, platforma fiind fondată de către Marius Ursache şi Vlad Bodi în 2019. Potrivit celor doi antreprenori, runda de investiţie a fost condusă de Neogen Capital şi completată de alţi 15 business angels. Fondurile au ca obiectiv dezvoltarea Metabeta într-o piaţă pentru investitori şi startup-uri, bazată pe machine learning, devenind astfel una dintre puţinele soluţii de acest fel la nivel european, scrie ziaruldeiasi.ro.

Cum funcţionează Metabeta

Potrivit celor doi, Metabeta foloseşte un sistem hibrid de inteligenţă, prin integrarea de date complexe, dar şi prin analiza realizată de către o echipă de specialişti, pentru a evalua şi selecta cât mai bine startup-urile aflate într-o etapă incipientă de dezvoltare ce ajung să fie parte din platformă.

„În prezent, multe dintre deciziile de investiţii sunt bazate mai degrabă pe intuiţie şi mai puţin pe criterii de performanţă şi metrici bine ancoraţi în business. În acelaşi timp, pentru fondatori, un proces de ridicare de capital este epuizant şi durează cel puţin 8 luni. În acest context, prin tehnologia folosită, Metabeta inovează felul în care sunt procesate date foarte complexe de business, reducând astfel timpul de analiză al investitorilor şi eliminând biasurile care ar putea să intervină în procesul de investiţie. Prin finanţarea primită, vom accelera dezvoltarea produsului şi vom deveni prima platformă din CEE care va putea oferi o soluţie data-driven de tip marketplace pentru investitori şi startup-uri”, a explicat Marius Ursache, Co-fondator şi CEO Metabeta.

Cum a fost împărţită firma

Astfel, platforma ajută atât startup-urile să îşi creeze un profil detaliat şi să prezinte toate datele relevante de business în faţa investitorilor, iar aceştia din urmă pot găsi cele mai bune oportunităţi de investiţie. În prezent, Metabeta are peste 4.500 de utilizatori (startup-uri şi investitori) şi o echipă de 11 persoane. Ambii co-fondatori au experienţă internaţională şi mai multe investiţii de succes.

Ieşeanul Marius Ursache a fondat companii precum Grapefruit sau Eternime şi predă la MIT la Massachusetts Institute of Technology, Singularity University şi Techstars. Vlad Bodi a fondat companii precum Maxcode, Thinslices sau Hppy şi a fost VP of Growth al unuia dintre cele mai mari marketplace-uri B2B din America Latină. În acest moment Neogen Capital deţine 12% din acţiunile Metabeta, iar cei 15 business angels împart 8% dintre acţiunile startup-ului. Marius Ursache deţine 57,2% şi Vlad Bodi 22,8%.

Clienţi de renume

Marius Ursachi a fost acţionar majoritar al companiei Grapefruit până în 2019, când a cedat 60% dintre acţiunile societăţii. În 2018, înainte de vânzare, înregistra o cifră de afaceri de 4,6 milioane de lei şi un profit de aproape un milion de lei. Compania care l-a făcut pe ieşean cunoscut are ca obiect principal de activitate „realizarea soft-ului la comanda (software orientat client)”. Compania a avut drept clienţi firme precum Antibiotice, Banca Transilvania, Dacia, Philip Morris, Heidi, NNDKP, OTP Bank, Nestle, Pepsi Americas sau Renault. 

Lasa un comentariu