Doar patru unități școlare vor testa elevii împotriva Sars-Cov-2 în cadrul cabinetelor proprii

290 de mii de teste de salivă pentru depistarea infecțiilor cu Sars CoV 2 la elevi și cadre didactice au fost distribuite unităților școlare din județul Iași.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Antonina Bliorț, a precizat că în zilele următoare aceste teste vor fi înmânate elevilor și familiilor acestora.

Doar în 4 din cele 658 de unități școlare testele vor fi administrate la unitățile medicale ale școlilor, a mai spus Antonina Bliorţ, scrie radioiasi.ro.

Antonina Bliorț: Cele 290 de mii de teste pe care Inspectoratul Școlar Județean Iași le-a primit au fost distribuite astăzi către toate unitățile școlare din județ, atât unități de învățământ de stat, cât și unități de învățământ particular. Ele sunt destinate elevilor și angajaților din unitățile școlare. Urmează ca ele să fie mai departe transmise părinților. În cele mai multe unități această testare se va face acasă de către părinți, dar sunt și 4 unități din învățământul de stat și particular care vor administra aceste teste în instituția lor. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit nr. 21 Iași, Liceul special ”Moldova – Târgu Frumos”, Școala gimnazială Tansa și Grădinița cu program prelungit ”Kids Heaven”.

Conform metodologiei, testele vor fi făcute în prima și a patra zi a săptămânii. 

Lasa un comentariu