Directorul medical de la Spitalul de Urgență Suceava, Mircea Macovei, și-a dat demisia

Directorul medical al Spitalului de Urgență Din Suceava, Mircea Macovei, și directorul de îngrijiri Doina Chirap și-au dat demisia din funcții, a anunțat vineri generalul Ionel Oprea, care asigură comandamentul militar al spitalului, potrivit Obiectiv de Suceava. Mircea Macovei, care a revenit din concediu medical, este făcut responsabil pentru focarul de coronavirus de la spitalul din Suceava, după ce a chemat la lucru toți medicii, indiferent dacă erau bolnavi sau nu de Covid-19.

Revenirea pe postul de director medical a lui Mircea Macovei a fost contestată inclusiv de premierul Ludovic Orban și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Premierul le-a transmis reprezentanților Ministerului Sănătății, la începutul ședinței de guvern de joi, că nu este de acord cu revenirea directorului medical de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, Mircea Macovei, și le-a pus în vedere că pot lua decizia de schimbare din funcție pe baza decretului de instituire a stării de urgență, potrivit digi24.ro

„Nu se poate întoarce domnul Macovei în funcția de director”, a declarat joi premierul Ludovic Orban.

Mircea Macovei este cel care, în calitate de director medical, a chemat la serviciu toți medicii, indiferent că aveau simptome de Covid-19 sau nu, invocând un ordin de ministru. Astfel, au fost contaminați medici și pacienți, situația făcând acum obiectul unui dosar penal. Suceava este cel mai mare focar de Covid-19 din țară, iar Spitalul de Urgență este primul în care s-a introdus management militar.

Lasa un comentariu