Din culisele ședinței PSD. Cum arată strategia pentru moțiunea de cenzură și ce calcule interne se fac

Liderii PSD s-au întâlnit joi, în ședința de urgență pentru a discuta strategia pentru moțiunea de cenzură. În spatele ușilor închise președintele PSD, Marcel Ciolacu le-a pus pesediștilor că este îngrijorat de negocierile pe care liberalii le poartă cu parlamentarii PSD și PRO România. Surse social-democrate au explicat pentru HotNews.ro cum arată harta negocierilor și ce variante iau în calcul liderii PSD, relatează hotnews.ro

În acest moment PSD nu are voturile necesare pentru înlăturarea Guvernului Orban. Oficial PSD are 206 parlamenatri dar, potrivit surselor citate, real mizează pe 200 de parlamentari PSD-ALDE, 11 -PPU-SL și 20 de parlamentari PRO-România.

De precizat este că în ultima săptămână PSD a pierdut trei parlamentari care au trecut la PNL Daniel Breaz, Luminița Jivan și Emilia Meiroșu.

„Președintele s-a arătat îngrijorat de faptul că liberalii promit mare cu sarea parlamentarilor PSD și Pro România. Calculel noastre arată ca avem 331 de voturi în acest moment și lucrurile se pot schimba în rău sau în bine vom vedea în următoarele zile. Este o posibilitate ca UDMR să voteze dar nu poți lăsa șansa moțiunii în mâinile UDMR”, au explicat sursele HotNews.ro.

Paul Stănescu a cerut șefilor de organizații să-și mobilizeze parlamentarii pentru votul de luni, 31 august în caz contrar, absenteismul acestora se va penaliza cu excluderea din partid.

La ședința Consiliului Politic Național (CPN), Marcel Ciolacu le-a spus pesediștilor că ia în calcul depunerea unei a doua moțiunii de cenzură în luna septembrie. „Se ia în calcul varianta unei decizii nefavorabile din partea Curții Constituționale referitoare la constestația PNL. Dacă CCR declară moțiunea neconstituțională, vom depune o nouă moțiune”, au explicat sursele participante la ședință.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, la finalul ședinței că moțiunea de cenzură a PSD va trece .„Nu este niciun anunţ de la niciun preşedinte de organizaţie că vreun parlamentar şi-a schimbat orientarea politică. Am înţeles de la colegii mei parlamentari, deputaţi şi senatori, deja sunt sunaţi de celebrul domn Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, acel infractor, care îi invită la Guvern pe parlamentari să bea cafele. Îl anunţ că nu va reuşi să fure pe ultima sută de metri parlamentari ai PSD(…) În acest moment sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă. Și fără UDMR avem suficiente voturi, a spus liderul PSD.

Întrebat de jurnaliști dacă moțiunea pică Ciolacu a răspuns:”Este posibil să mai depunem o moţiune de cenzură, deoarece este o altă sesiune parlamentară”

Lasa un comentariu