Dialog halucinant între un poliţist şi un şofer care nu i-a permis să-i atingă actele. „Te scot cu forţa dacă nu mi le dai, îţi dau cu spray şi ieşi singur“

Un tânăr din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, a fost oprit de un poliţist care verifica dacă persoanele aflate în trafic respectă legea. Discuţia dintre cei doi a degenerat pentru că şoferul i-a arătat toate actele cerute prin geamul maşinii şi a refuzat să i le şi înmâneze poliţistului. „Dă actele, nu văd foarte bine, e vreo problemă?“. Disperat. şoferul a sunat inclusiv la 112.

UPDATE  Poliţia Argeş a deschis o anchetă după apariţia articolului din Adevărul în care se relata cazul unui poliţist din Câmpulung Muscel care s-a purtat agresiv cu un tânăr care i-a cerut să nu îi atingă actele. După cum ne-au declarat reprezentanţii biroului de presă al Poliţiei Argeş,  „Au fost dispuse verificări cu privire la modul de acţiune al poliţistului, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun”.

Totul s-a întâmplat în localitatea Valea Mare. Mihnea Ciolan se afla în maşină cu prietena sa, iar în momentul în care a fost oprit de poliţist i-a spus acestuia că fusese la bunica lui şi mergea să cumpere nişte cartofi. Asta scria, de altfel, şi în declaraţia pe care tânărul o avea completată pe telefon. Şoferul a ripostat în momentul în care poliţiştul i-a luat telefonul. „Chiar dacă aveţi mănuşi, aţi atins şi alte lucruri… Dacă iau coronavirusul?”, a întrebat Mihnea Ciolan. „Asta e, nu mai fii aşa tupeist”, a fost răspunsul poliţistului care atunci când a fost întrebat cum se numeşte a răspuns: Pahonţu.Cu haina deschisă, fără mască de protecţie şi cu căştie în urechi, poliţistul a continuat să-i ceară tânărului toate actele la control: buletinul, permisul şi talonul de asigurare. Pentru că şoferul i-a prezentat toate actele doar prin geam, dar a refuzat să i le şi înmâneze organului de control au apărut şi ameninţările. „Te scot cu forţa dacă nu-mi dai actele, îţi dau cu spray şi ieşi singur… îţi iau şi talonul pentru că aşa vreau eu”, a spus poliţistul. Disperat, tânărul a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Poliţistul  care a preluat apelul l-a sfătuit, însă, să facă ceea ce i se spune, iar apoi, dacă este nemulţumit, să formuleze o plângere către superiori. Minute bune cearta între cei doi a continuat. Într-un final, poliţistul l-a invitat la secţie. Când a ieşit, tânărul a postat pe pagina sa de facebook discuţia pe care a avut-o cu poliţistul şi a menţionat într-un mesaj că a fost amendat cu suma de 1.100 de lei.

Lasa un comentariu