DGASPC Iași: Personalul şi beneficiarii din centrele rezidenţiale sunt testaţi pentru depistarea îmbolnăvirilor cu COVID19

Personalul şi beneficiarii din centrele rezidenţiale care aparţin de Direcţia pentru Protecţia Copilui Iaşi sunt testaţi în aceste zile, pentru depistarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, conform protocolului încheiat cu Direcția de Sănătate Publică.

Un focar a fost semnalat la Centrul de Servicii Sociale „C. A. Rosetti” din Iaşi, iar astăzi sau mâine se aşetaptă rezultatele tututor probelor recoltate de la angajaţi şi beneficiari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Iaşi, Tiberiu Bantaş, până în prezent, la Centrul Rosetti au fost confirmate 8 cazuri de infectare cu noul coronavirus:

„În momentul de faţă sunt 7 copii infectaţi la „C.A. Rosetti”, ei sunt deja internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase. De asemenea, tot la acel centru de plasament, avem un angajat care este şi el internat la Boli Infecţioase. Per total, tot la Rosetti sunt 11 beneficiari la izolare, şi, mai sunt doi la „Sf. Nicolae” Paşcani. Conform protocolului dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, testările se fac şi la beneficiari şi la angajaţi, periodic, la 14 zile. Acolo unde se găsesc cazuri, acestea sunt internate sau izolate, tot conform acelui protocol. De exemplu, la „Sf. Nicolae” Paşcani, acei beneficiari care sunt cu deficienţe severe nu au fost transportaţi la spital dar li s-a asigurat tratament şi izolare în acel centru.”

Lasa un comentariu