Dezastru în mediul rural la Evaluarea Naţională: Un elev din trei a luat sub media 5

Situaţie critică pentru şcolile din mediul rural în ceea ce priveşte rezultatele la Evaluarea Naţională. Din cei aproximativ 1.300 de elevi din judeţ care au obţinut sub media 5 la Evaluarea Naţională, aproape 80% sunt din mediul rural.

Practic, dintre cei aproximativ 1.300 de elevi cu media sub 5, peste 1.000 sunt din mediu rural. În plus, dacă la această cifră se adaugă şi numărul de absenţi, situaţia este şi mai critică, notează ziaruldeiasi.ro.

De la Evaluarea Naţională la nivelul judeţului au lipsit aproape 900 de elevi, dintre aceştia aproximativ 90% fiind din mediul rural.

La nivelul judeţului Iaşi au fost înscrişi la Evaluarea Naţională 7.401 elevi, iar dintre aceştia doar 6.500 au ajuns în sălile de clasă pentru a susţine testările la Limba română şi Matematică.

Având în vedere că raportul numărului dintre elevii din mediul rural şi cel din urban este aproape egal, şi ţinând cont de faptul că majoritatea absenţilor a fost din mediul rural, putem concluziona că peste 30% dintre elevii de la sat care s-au prezentat la Evaluare au obţinut sub media 5.

Lasa un comentariu