Descoperire importantă privind Covid-19. Cât timp rămâne de fapt virusul în organism

Pacienţii cu noul coronavirus păstrează agentul patogen în tractul respirator până la 37 de zile, potrivit unui nou studiu care afirmă că oamenii rămân infectaţi mai multe săptămâni de când au contactat virusul, scrie Bloomberg.

Medicii din China au detectat că ARN-ul a rămas în probele recoltate timp de 20 de zile, în medie, după infectare, au scris ei într-un articol publicat în revista de medicină Lancet.

În prezent, perioada recomandată de izolare după expunere este de 14 zile pentru a evita răspândirea virusului. Însă, dacă oamenii continuă să transmită virusul mult timp după ce simptomele le-au dispărut, s-ar putea ca ei să continue să răspândească patogenul şi după perioada de carantină, scrie News.ro.

Prin comparaţie, doar o treime dintre pacienţii contaminaţi cu SARS au mai fost purtători în tractul respirator de agent patogen timp de patru săptămâni, conform cercetătorilor chinezi.

Ei au analizat dosarele şi testele de laborator de la 191 de pacienţi trataţi de Covid 19 în spitalele din Jinyintan şi Wuhan, inclusiv de la 54 de pacienţi care au murit din cauza infecţiei.

Noul coronavirus s-a răspândit în 118 ţări şi a infectat aproape 125.000 de persoane de la apariţia sa în Wuhan, China, la sfârşitul anului trecut, determinând autorităţile să ia măsuri drastice.

Lasa un comentariu