Deputatul Petru Movilă: din 80 miliarde de Euro, 5 trebuie să ajungă la Autostrada Iași – Tg. Mureș!

În cursul zilei de ieri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că la summit-ul Uniunii Europene, României i-a fost alocată suma de 79,9 miliarde de euro, bani care vor fi redirecționați în sănătate, educație, comunități locale, etc.

În condiţiile în care Autostrada Iaşi – Tg. Mureş este un proiect de o importanţă naţională, deputatul Petru Movilă solicită Guvernului Orban şi preşedintelui Klaus Iohannis să aloce sumele necesare pentru concretizarea investiţiei.

„Astăzi i-am transmis o scrisoare deschisă dl. Președinte Iohannis, dl. Ludovic Orban, premierul României, dl. Lucian Bode, ministrul Transporturilor prin care le-am solicitat alocarea cu prioritate a întregii sume necesare pentru construcția Autostrăzii Iași – Tg. Mureș, în cel mai scurt timp posibil. Au trecut prea mulți ani de amânări, de amăgiri și de promisiuni nefondate. Regiunea Moldovei și Iașul, au nevoie de autostradă ca de aer. Pandemia de coronavirus ne-a afectat foarte tare, iar investiția înseamnă locuri de muncă, atragerea de investitori și posibilități noi de dezvoltare. Fondurile primite de la UE ne oferă şansa să finalizăm autostrada în următorii patru ani de zile”, declară deputatul Petru Movilă.

Parlamentul ieşean face apel la toată clasa politică locală să înțeleagă că acum este momentul să acționeze împreună.

„Am avut nenumărate solicitări la colegii mei din celelalte partide de la nivel local să facem cu toţii demersurile necesare pe lângă autorităţile centrale pentru a demara acest proiect. Toate au rămas fără un răspuns concret şi fiecare a acţionat separat. Dacă ratăm și această oportunitate, nu se știe care va fi parcursul construcției Autostrăzii Iași – Tg. Mureș.”, completează parlamentarul ieşean.

Lasa un comentariu