Demararea serviciului „Duș social” pentru persoanele fără adăpost

Persoanele fără adăpost din municipiul Iași au beneficiat de o serie de servicii în cadrul proiectului derulat de Asociaţia Congregaţia Slujitorii Carităţii – Opera Don Guanella. Proiectul „Duș Social” are ca scop creşterea calităţii vieţii şi încadrarea în societate ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile şi responsabilităţile lor ca cetăţeni, pentru un număr de 110 persoane fără adăpost din municipiul Iaşi.

Serviciul „Duș social” a fost derulat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014 – 2021.

Mai exact, este vorba despre o mașină care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistenţă medicală, spaţiu de frizerie şi maşină de spălat cu uscător. Cu ajutorul acestui proiect, oamenilor străzii li s-au acoperit o parte din nevoie de bază: au făcut un duș cald, au avut haine curate, s-au tuns, având grijă de igiena lor.

Maşina este parcată în două zone din Iaşi, cu aprobarea Primăriei Iaşi: la Plopii fără soț şi în zona Piaţa Nicolina.

Valoarea totală a proiectului este de 56992.56 euro, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 45000 euro și 11992.56 din bugetul asociației.

Proiectul Duş social pentru persoanele fără adăpost a reuşit să devină o realitate, prin multă muncă, speranță și implicare. Duşul mobil are în centru ideea de demnitate, solidaritate, respect pentru fiecare om, indiferent de condiția lui socială.

Durata de implementare a fost de 12 de luni (23/11/2020 – 24/11/2021). Proiectul va continua din fonduri proprii, însă acestea sunt limitate.

Dragi membri ai comunității, persoanele fără adăpost au nevoie mai mult ca oricine de o mângâiere, de respectarea demnității și de șanse la o viață decentă. Sperăm ca pe viitor să se alăture cât mai mulți oameni de bine misiunii noastre nobile și de ajutorare a celor care din numeroase motive tragice, nu au familii, locuințe, nu își pot asigura nevoile de bază și mijloacele de existență.

Avem în continuare nevoie de sprijin concret pentru acest proiect. Cei care doresc să se implice, pot face o donație în contul Asociației Congregaţia Slujitorii Carităţii – Opera Don Guanella: RO83BTRLEURCRT0409652804, BANCA TRANSILVANIA, Cod Swift (BIC) – BTRLRO22.

Însuşi Mântuitorul Isus ne-a spus: Am fost flămând şi voi mi-aţi dat să mănânc, am fost însetat şi voi mi-aţi dat să beau, am fost străin şi voi m-aţi primit, gol şi m-aţi îmbrăcat, bolnav şi m-aţi vizitat, am fost în închisoare şi aţi venit la mine (Mt 25,35-36).

Persoană de contact: Pr. Alphonse Bakthis – 0748805928

Lasa un comentariu