Declarația pe propria răspundere ar putea fi reintrodusă în România. O nouă lovitură pentru restaurante

Dacă aţi aruncat modelul declaraţiei pe proprie răspundere e posibil să vă fi grăbit un pic. Există riscul să ne întoarcem la restricţii mai grele, în special pe timpul nopţii. Una din variantele la care se gândeşte şeful Guvernului e chiar carantina. Totul depinde de numărul de bolnavi. Alte ţări din Europa fac deja asta.

România e la un pas să tragă, din nou, obloanele peste viaţa de noapte.

Ludovic Orban, premierul României: Se face evalurea pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureştiul, printre care urmărim rezultatele aplicării măsurii în vigoare.

N-ar fi pentru prima dată.

Şase ţări europene au sacrificat viaţa de noapte pentru a stopa evoluţia virusului. De la ţară la ţară, izolarea durează între cinci şi nouă ore.

Restricții pe timpul nopții, în Europa

În Roma, barurile se închid la miezul nopţii. Până la 5 dimineaţa nu se poate ieşi din casă decât pentru urgenţe. După Napoli, în Palermo şi Roma oamenii au sfidat însă restricţiile iar protestele au devenit violente.

În Franţa, 46 de milioane de oameni rămân închişi în propriile case de la 9 seara la 6 dimineaţa.

În Germania, doar barurile şi restaurantele trag obloanele. Pentru localnici nu există obligativitatea izolării în locuinţe.

Mult mai strictă este Belgia. Fără alcool după ora 8 la terase, dar cu restricţii de circulaţie între 12 noaptea şi 5 dimineaţa.

Cu noua carantină nocturnă impusă, Slovenia stabileşte o premieră de la debutul pandemiei.

Lasa un comentariu