Decizie importantă luată de DLEP Iași

În această perioadă a început o nouă ediție a campaniei derulate de Direcția Locală de Evidență a Persoanelor pentru punerea în legalitate a celor care nu au cărți de identitate valabile. Campania se va derula în toate comunele arondate Direcției.

Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași, din cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași, va desfășura până pe 31 martie 2020 o nouă ediție a campaniei “Prioritate la identitate”. Campania vizează punerea în legalitate a celor care nu mai au cărți de identitate valabile.

„Salariați din cadrul serviciului nostru se vor deplasa cu stația mobilă în fiecare din cele 26 de comune arondate în vederea punerii în legalitate pe linie de evidență a persoanelor și stare civilă a locuitorilor din aceste comunități. Campania se adreseză persoanelor care au actul de identitate expirat sau urmează să expire în următoarele 6 luni, au împlinit 14 ani și nu au act de identitate. De asemenea, campania se adresează și celor care au buletin tip vechi și doresc preschimbarea cu cartea de identitate, au actul de identitate pierdut, furat, deteriorat, și–au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă și pentru cei care s-au căsătorit, au divorțat, schimbat numele și nu au schimbat actul de identitate”, a declarat Marius Bodoga, directorul DLEP Iași.

Buletine noi pentru mii de ieșeni

Campania derulată de DLEP Iași a ajuns până acum la a opta ediție. Au fost efectuate 88 de deplasări și au fost parcurși 6.800 kilometri. În tot acest timp au fost puse în legalitate 12.101 persoane.

„Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași întocmește acte de identitate pentru locuitorii municipiului Iași, dar și pentru persoanele din 26 de comune, în total peste 580.000 de locuitori. Prin această campanie venim în sprijinul cetățenilor din comunele arondate și, pentru al nouălea an consecutiv, ne vom deplasa cu stația mobilă în toate comunele deservite pentru a prelua cereri pentru un nou act de identitate. În acest fel, solicitanții nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în municipiul Iași pentru obținerea actului de identitate deoarece preluarea cererii, a imaginii și inclusiv eliberarea noului act de identitate se va face în comuna de domiciliu. Campania se desfășoară anual, iar acolo unde sunt solicitări, vom reveni cu stația mobilă la cererea autorităților locale”, a adăugat Marius Bodoga, directorul DLEP Iași.

Lasa un comentariu