De mâine, Cod QR pentru trecerea frontierelor de stat în UE

De mâine, Cod QR pentru trecerea frontierelor de stat în UE! Certificatele digitale sunt singurele recunoscute la trecerea frontierelor de stat în UE. Conform GCS, pentru trecerea frontierelor de stat, vor fi recunoscute, ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar documente ce conţin un cod QR.

De mâine, Cod QR pentru trecerea frontierelor de stat în UE!

Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/ .
Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.
Aceste prevederi sunt stipulate în  Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și https://www.iasitvlife.ro/stiri/14-cazuri-noi-de-covid-in-ultimele-24-de-ore-nu-s-au-depistat-tulpini-delta/

Potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.652 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, cu 14 cazuri în plus faţă de ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19. În acelaşi timp, dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore nu s-au efectuat  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total fiind până acum de 929. Referitor la gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport, conform raportărilor, de ieri erau ocupate 45 paturi din care 9 erau paturi ATI, scrie ziaruldeiasi.ro.

Lasa un comentariu