De la 1 august se vor majora accizele pentru tutun şi alcool

De săptămâna viitoare, intră în vigoare o serie de măsuri fiscale adoptate de cabinetul Nicolae Ciucă.

Astfel, de luni, 1 august, creşte acciza la tutun şi ţigări, se reduc plafoanele pentru anumite scutiri de taxe şi se majorează impozitul câştigurilor din jocurile de noroc.

Celelalte schimbări ale Codului fiscal vor fi aplicate de la începutul anului viitor, iar printre sectoarele vizate se numără microîntreprinderile sau industria HoReCa, unde creşte TVA-ul.

De la 1 august se vor majora accizele pentru tutun şi alcool, iar când vorbim de tutun, aici or fi incluse toate tipurile de produse, de la pachete de ţigări până la lichidul ţigărilor electronice.

O altă modificare va fi în domeniul jocurilor de noroc, unde va fi perceput un impozit mai mare, între 3 şi 40%, în funcţie de câştiguri.

Modificări sunt aduşi în domeniul salariilor din construcţii, agricultură şi industrie alimentară, acolo unde plafonul anumitor scutiri scade de la 30.000 de lei la 10.000 de lei pe lună.

Poate cele mai importante modificări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, una din ele fiind creşterea TVA de la 5 la 9% pentru HoReCa.

Microîntreprinderile sunt vizate şi ele, astfel că plafonul pentru impozitarea cu 16% scade de la 1.000.000 la 500.000 de lei.

Tot de la 1 ianuarie va creşte TVA-ul pentru băuturile cu mult zahăr sau pentru berea fără alcool, de la 9 la 19%.

O altă majorare a TVA, de la 5 la 19%, va fi pentru locuinţele mai mari de 120 de metri pătraţi sau de peste 120.000 de euro.

Lasa un comentariu