Dacian Cioloș propus de USR pentru funcţia de premier

USR a anunţat că va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu mandatul de a-l propune pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, în absenţa unor propuneri clare şi concrete din partea partenerilor de coaliţie de la PNL şi UDMR.

Dacian Cioloş este propunerea USR pentru funcţia de premier, în vederea consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, şi are mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puterni depline, care să gestioneze pandemia, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR.

Anunţul a fost făcut de preşedintele USR, Dacian Cioloş, la finalul şedinţei conducerii partidului, care a avut loc la Parlament.

”Nu mai mergem cu poveşti, cu presupuneri, din punctul nostru de vedere Guvernul trebuie să funcţioneze cu un premier asumat şi cu un astfel de program. În absenţa unor propuneri clare, concrete din partea partenerilor noştri de coaliţie, pentru că protocolul nostru de coaliţie este în continuare în vigoare dar, din păcate, nu am putut avea discuţii în aceste zile cu partenerii noştri, ca să vedem ce vor. În aceste condiţii noi suntem gata să venim şi cu o propunere de premier şi cu un program foarte clar asumat”, a spus Cioloş.

Sursa: Observator

Citește și Au început consultările la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier

Lasa un comentariu