Cutremur de 3.9 pe Richter, produs în judeţul Buzău miercuri la prânz

Un cutremur cu magnitudinea 3.9 pe Richer s-a produs miercuri, la ora locală 12:07, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la adâncimea de 20 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 82 km vest de Brăila, 85 km vest de Galaţi, 91 km nord-est de Ploieşti, 108 km est de Braşov, 125 km sud de Bacău şi 130 km nord-est de Bucureşti, scrie Agerpres. 

Pe lângă cutremurul de 3.9 pe Richter, în luna iulie a acestui an, în România au avut loc opt cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,4 şi 4,1 pe Richter.

Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 16 ianuarie 2022 şi a avut magnitudinea de 4,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7. Mişcarea tectonică fost resimţită şi la Bucureşti.

Sursă: stirileprotv.ro

Citește și: Buzău: Mai mulţi tineri au devastat hostelul unde au fost cazaţi pentru petrecerea de majorat. Părinții au rămas șocați

Lasa un comentariu