Cursurile cu elevii care dau Evaluarea și Bacalaureatul, contestate în instanță

Uniunea Liberă din Învăţământul Preuniversitar Iaşi cere la Curtea de Apel Iași revocarea ordinului prin care elevii din anii terminali revin la școală în perioada 2 – 12 iunie.

Conform unui comunicat al Uniunii, USLIP Iași a depus la Curtea de Apel Iaşi acţiunea prin care solicită revocarea Ordinului 4220 din 12.05.2020.

Ordinul face referire la condiţiile în care ar trebui să se desfăşoare cursurile de pregătire din perioada 2 – 12 iunie, cu elevii care susţin examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

„Toate memoriile pe care le-am făcut până în prezent (către Administraţia Prezidenţială, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) prin care am solicitat răspunsuri la problemele punctuale care vor apărea în unităţile şcolare, au rămas fără niciun răspuns. Acest lucru demonstrează în egală măsură şi reaua-credinţă din partea instituţiilor precizate, dar şi lipsa soluţiilor la problemele ridicate de către USLIP IAŞI. Precizăm că în acest moment cel mai important lucru este sănătatea cadrelor didactice şi a elevilor, situaţie care nu poate fi garantată de către instituţiile Statului Român. Echivalarea examenelor cu media anilor de studii sau orice formulă care presupune luarea în calcul a mediilor pe discipline sau ani de studiu este singura modalitate care poate garanta în acest moment sănătatea angajaţilor din învăţământ, a elevilor şi a familiilor acestora”, arată sindicatul, notează Mediafax.

Lasa un comentariu