Cursul va creşte peste pragul de 5 lei/euro, în următoarele 12 luni. CÂT VALOREAZĂ UN EURO ASTĂZI

Analiştii CFA România estimează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, până la 5.0062 lei/euro. În timp ce rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni, mai 2022/mai 2021, a înregistrat o valoare medie de 3,53%.

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (mai 2022/mai 2021) a înregistrat o valoare medie de 3,53%. În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, peste 80% dintre participanţii la sondaj prevăd o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9470, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului prognozat este 5,0062 lei pentru un euro”, se arată într-un comunicat al CFA România citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, cea mai mare parte a respondenţilor (peste 77%) anticipează că impactul economic al coronavirusului se va resimţi inclusiv în anul 2022, iar cea mai mare pondere (42%) chiar până în trimestrul IV al anului 2022.

Curs BNR pentru Euro (lei/euro)

Conform celor mai recente cotații valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de Banca Națională a României, euro costă 4.9261 lei. Moneda europeană înregistrează o scădere de 0,0007 unități față de valoarea  stabilită în urma ședinței BNR.

1 euro = 4.9261 lei

Mai multe informații găsiți aici.

ULTIMĂ ORĂ Crește vârsta de pensionare în România. Raluca Turcan CONFIRMĂ.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că vârsta de pensionare din România va crește pe viitor. Astfel, Turcan confirmă discuțiile din spațiul public, însă vine cu o serie de precizări.

„Se discută despre opțiunea de prelungire a perioadei active”, a explicat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii spune însă că totuși creșterea vârstei de pensionare va fi opțională, adică fiecare om va putea opta dacă rămâne mai mult în câmpul muncii. Turcan spune și că în viitor va fi interzis ca pensiile și salariile din sistemul public să fie cumulate.

Lasa un comentariu