Cunoaște tipurile de jocuri de păcănele și alege-l pe cel care ți se potrivește

Orice pasionat de jocuri de noroc cunoaște câteva sloturi, însă atunci când are de ales dintre mii de opțiuni disponibile în portofoliile cazinourilor online, oferta poate părea copleșitoare. Deși rata de câștig diferă de la un joc la altul, există mulți alți factori pe care un amator de adrenalină trebuie să-i ia în calcul atunci când alege să practice slotul care i se potrivește.

Sloturile clasice sunt acele jocuri de păcănele care recreează variații de jocuri mecanice, din prima generație de aparate. Primul aparat de păcănele a fost inventat de Charles Fey în anul 1887. Sigur ai văzut cel puțin odată acele sloturi cu 3 role și cu o singură linie de câștig, la care simbolul „BAR” nu lipsea de pe tabelul de plăți. Legenda spune că acest simbol a fost folosit pentru prima dată în anul 1909, iar declanșarea combinației câștigătoare aferente îi oferea participantului o gumă de mestecat.

Evoluția acestor jocuri a mers cap la cap cu tehnologia. Sloturile video înglobează toate tipurile de jocuri despre care vom vorbi în continuare. Este vorba despre aparatele care folosesc un ecran pe care era proiectat jocul și nu role fizice care se roteau. În urmă cu aproximativ două decenii, sloturile video au fost introduse și în spațiul virtual. Majoritatea sloturilor au 5 role și 4 linii, însă liniile de câștig pot varia enorm, de la 5 și până la ordinul sutelor.

În țara noastră sunt extrem de apreciate sloturile cu runde speciale. Este vorba despre acele jocuri la care se pot declanșa învârtiri gratuite, care sunt deseori însoțite de un factor de multiplicare al câștigurilor. Spre exemplu, la celebrul joc Lucky Lady’s Charm este nevoie de apariția a cel puțin 3 globuri roz – oriunde pe role – pentru a declanșa speciala cu 15 rotiri gratuite și multiplicator x3.

Sloturile cu fructe și șeptari, care nu oferă runde speciale și care au mai puține linii de câștig sunt preferate de către cei care nu apreciază păcănelele cu bonusuri. La mare căutare sunt jocurile cu puține linii de câștig, cum ar fi Sizzling Hot, deoarece acestea au o volatilitate mai mare, ceea ce înseamnă că se pot obține câștiguri mari dintr-o singură învârtire.

Sloturile cu video poker reprezintă o nișă aparte de jocuri de cazinou online, însă trebuie să le precizăm, întrucât acestea se joacă pe aparatele de păcănele. Câteva dintre variațiile de video poker se regăsesc printre sloturile cu cel mai mare payout. Spre deosebire de sloturi, alegerile făcute de utilizator pot influența într-o măsură deznodământul jocului. La fel ca și mulți dintre amatorii jocurilor cu fructe și șeptari, pasionații de video poker au tendința de a juca dublaje, adică de a juca dublu sau nimic după obținerea unui câștig.

Sloturile cu jackpot progresiv sunt apreciate de către cei care visează la obținerea unor poturi uriașe. O mică parte din miza fiecărei rotiri este redirecționată către jackpot, care este acordat, de regulă, pe 3 sau patru categorii. Pentru a se putea califica la aceste câștiguri, practicanții trebuie să respecte anumite reguli, care de multe ori includ alegerea tuturor liniilor de plată și o miză minimă per rotire.

Sloturile fără linii de câștig reprezintă o nouă categorie de sloturi, la care există nu mai puțin de 243 de combinații câștigătoare. Întrucât nu mai există linii, nu mai contează locul în care apar simbolurile pe tabela de joc, iar câștigurile nu se mai acordă de la stânga la dreapta sau viceversa.

Nu uita, nu există un joc de păcănele ideal, însă există anumite jocuri pe care le vei practica cu mai multă bună dispoziție, dacă știi să le deosebești și să alegi ceea ce te interesează. Te rugăm să joci responsabil!

Lasa un comentariu