Cum se modifică tarifele de parcare în Iași anul viitor

Primăria Iași a lansat un nou proiect de hotărâre privind plata la parcările publice din oraș. O decizie finală va fi luată de plenul Consiliului Local într-o viitoare ședință.

Proiectul de hotărâre prevede o serie de schimbări care vor intra în vigoare începând cu anul 2020.

Pentru parcarea ocazională a autoturismelor în parcările publice cu plată se va achita 5 lei pe oră. Pentru parcarea ocazională a microbuzelor în parcările publice cu plată se va achita 10 lei pe oră.

Pentru un autocar se va achita 15 lei pe oră. Pentru un camion, tariful va fi de 16 lei pe oră. Tariful lunar de parcare (abonament) a unui autoturism pentru parcări pentru persoane fizice va fi de 150 lei pe oră. Pentru autobuze, autocare, abonamentul lunar va fi de 318 lei.

Prin acest proiect de hotărâre, municipalitatea vrea să-i determine pe ieșeni să folosească transportul public. În plus, vizate de aceste tarife sunt parcările din zona centrală a municipiului Iași.

„Direcția Exploatare Patrimoniu, prin Serviciul Administrare Parcări, propune majorarea tarifului de parcare perceput pentru staționarea autovehiculelor în parcările publice cu plată concentrate în zona centrală a orașului. Se propune majorarea și a tarifului lunar parcare (abonament) autoturism în parcările cu plată. Măsura are ca scop fluidizarea traficului în zona centrală a orașului și încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun”, se arată în proiectul de hotărâre.

Lasa un comentariu