Cum se mai distrează bogătaşii. Cocaină pentru invitaţi la petrecerea de botez a fiicei unui afacerist din Iaşi

Florin Vais, supranumit "regele drogurilor" FOTO Facebook

Un afacerist din Iaşi, patron al unui club, ar fi cerut cinci grame de cocaină de la un dealer de droguri din Iaşi pentru a oferi invitaţilor de la petrecerea de botez a fiice sale. Informaţia apare în dosarul în care un traficant de droguri pe nume Florin Vais, apropiat al lumii interlope, a fost arestat.

Florin Vais a oferit o declaraţie detaliată, acum câteva zile, în care a povestit şi despre câţiva dintre afaceriştii ieşeni care au cumpărat cocaină de la el. Supranumit „regele drogurilor”, pentru că avea reputaţia de a vinde cea mai pură cocaină din Iaşi, Vais a recunoscut în totalitate acuzaţiile aduse de anchetatori, scrie adevarul.ro.

atroni de cluburi, de chioşcuri, dezvoltatori imobiliari sau afacerişti din domeniul videochatului se numără printre cei cărora Florin Vais le furniza cocaină.

Unul dintre cei care figurează pe lista clienţilor lui Vais este patronul unui club din Iaşi. M.U. are o relaţie apropiată de Vais de mai mulţi ani şi, anul trecut, în noiembrie, a organizat petrecerea de botez a fiicei sale, la un local din cartierul Copou. „Anterior respectivului eveniment, acesta i-a solicitat numitului Vais Florin Claudiu o cantitate de ordinul gramelor de cocaină pentru a o consuma şi oferi spre consum invitaţilor“, ne-a precizat o sursă judiciară.

Cocaină la botez

În ziua botezului, pe 16 noiembrie, Florin Vais (foto jos) i-ar fi oferit cadou 3 grame de cocaină lui M.U., fapt admis de Vais într-o declaraţie dată la DIICOT, acum câteva zile. În cercul de prieteni al patronului de club se află şi un dezvoltator imobiliar, M.C., care este şi amintit în dosar ca beneficiar al unor cantităţi de droguri.

Într-o declaraţie de la DIICOT, Vais susţine că i-a oferit acestui dezvoltator imobiliar în jur de 10-15 grame de cocaină. Pe lista celor despre care dealerul spune că i-a mai fericit cu „drogul bogaţilor“ se mai numără M.T., care deţine mai multe chioşcuri din Iaşi, C.M., patronul unui restaurant, dar şi B.C., patronul unor firme din domeniul videochatului, mai scrie adevarul.ro .

Lista milionarilor ar fi mult mai lungă, susţin surse judiciare, existând posibilitatea ca unii să fie trimişi în judecată pentru consum ilicit de droguri.

Conform DIICOT, Florin Vais se ocupă de mai mulţi ani de vânzarea maşinilor de lux, pe care la achiziţia prin intermediul unui prieten din Perugia, Samuel Pop. Acesta ar fi fost furnizatorul de cocaină al lui Vais, Popa fiind în prezent căutat de anchetatori, existând informaţii că ar fi fugit în America de Sud. Florin Vais se afla în vizorul DIICOT Iaşi încă din aprilie 2018, în toată această perioadă, anchetatorii culegând date despre mai mulţi dintre clienţii săi.

„Florin Vais este cunoscut ca fiind o persoană influentă, cu multe legături şi conexiuni atât în mediul de afaceri, cât şi în mediul infracţional. Se află în relaţii cu diferite persoane cunoscute ca făcând parte din cadrul grupărilor de crimă organizatâ în care este respectat şi cunoscut datorită faptului că deţine cocaină de bună calitate“, ne-au precizat surse judiciare.

leave a reply