Cum i-a venit de hac unui român un mesaj trimis pe WhatsApp. Bărbatul, extrădat în Spania pentru a răspunde penal

Autorităţile din Spania au cerut celor din România ca un bărbat care şi-a contactat pe Whats App soţia să fie arestat şi trimis în ţara iberică, pentru a răspunde penal.

Gheorghe Iacob a fost arestat de autorităţile din Iaşi după ce un judecător din Carlet, Spania, a emis pe numele său un mandat european de arestare.

Individul, în vârstă de 45 de ani, a locuit în trecut în Spania, alături de partenera sa de viaţă. În ţara respectivă a fost cercetat pentru violenţă în familie şi, din luna iunie 2020, avea un ordin de protecţie emis pe numele său, care îi interzicea să ia legătura prin orice mijloc cu soţia, scrie adevarul.ro.

„La datele de 17.06.2020 şi 18.06.2020, numitul Iacob Gheorghe a încălcat interdicţia de comunicare ce i-a fost impusă, respectiv a contactat victima pe whatsapp (i-a transmis mesaje)”, au precizat anchetatorii spanioli în mandatul de arestare.

Imediat după ce şi-a contactat din România soţia, aceasta a mers la Poliţie şi s-a plâns de încălcarea ordinului de protecţie. În Spania, această faptă este sancţionată cu un an de închisoare, pedeapsă pe care individul ar putea-o primi, dacă va fi găsit vinovat.

La proces, el a fost de acord să fie trimis în Spania pentru a răspunde pentru faptele care îi sunt imputate.

Lasa un comentariu