CS Politehnica Iași – CSM II Bacău 35-28 (20-8) în etapa a III-a a Diviziei A masculine de handbal

Trupa lui Florin Spiridon a încheiat duminică turneul de la Turda contând pentru Seria A a Diviziei a masculine de handbal așa cum l-a început, cu un succes (37-29 vineri cu Centrul Național de Excelență Sighișoara), de această dată CS Politehnica Iași dispunând, cu 35-28 (20-8), de echipa secundă a prim-divizionarei CSM Bacău.

Studenții au trecut cu brio peste înfrângerea severă suferită sâmbătă cu CSU II Suceava (scor 27-41), care s-a bazat pe jucători ce bifează minute bune la prima formație, din Liga Națională, și au arătat ca o adevărată echipă.

CSM II Bacău s-a prezentat cu doar trei handbaliști de la echipa mare, iar Politehnica a trebuit să treacă și peste eliminarea suferită de Folescu, cel mai experimentat jucător al său, eliminare pe care Spiridon n-a consideră deloc pe deplin meritată!

Jucătorii săi au strâns însă la timp rândurile, s-au apărat cu mai mult simț de răspundere, iar în atac au redescoperit plăcerea de a juca, pentru că ei joacă mai mult de plăcere, fiind recompensați cu doar 500 de lei lunar, noroc de cele două succese de la Turda ca să-și mai rontunjească prin modestele prime de victorie veniturile din handbal, relatează ziarulevenimentul.ro

Toți jucătorii trimiși pe teren s-au mobilizat exemplar în acest meci, meci în care au ieșit la rampă și portarii Sandu și Păun. Ei au apărat cât și pentru celelalte două partide, când au cam rămas datori. Dacă ar fi avut și cu Suceava aceeași prestație, cu siguranță rezultatul final ar fi fost altul. Consider că suntem pe un drum destul de bun având în vedere sărăcia cu care ne confruntăm.

Clubul face eforturi consistente și încercăm mereu să găsim soluții pentru a putea îmbunătăți condițiile oferite jucătorilor.

Îi admir pentru determinare, pentru ambiție, pentru plăcerea de a juca și iată că reușim să și câștigăm meciuri. Sunt bucuros când văd că munca noastră nu este în zadar, dar aș fi și mai bucuros dacă am reuși să atragem și atenția autorităților locale și județene pentru a putea suplimenta bugetul lunar de salarii ce se ridică acum la 1.200 de euro pentru întreg lotul!”, ne-a declarat antrenorul Florin Spiridon.

Golurile Politehnicii au fost înscrise duminică de Demir 9, Drenceanu 7, Ghiga 6, Chitic 4, Ciobanu 4, Grigoraș 3, Folescu 1 și Orlanschi 1.

Echipa ieșeană revine duminică acasă și va primi o săptămână de pauză, după care va relua pregătirile pentru că următorul turneu, în care se vor desfășura celelalte patru etape din tur, este programat peste două luni, prilej cu care Politehnica se va confrunta cu CSU Târgoviște, CSU Galați (ambele formații nu s-au prezentat la Turda din cauza infectărilor cu noul coronavirus și au pierdut cu 0-10 meciurile programate), CSU Pitești și CSM Ploiești.

Lasa un comentariu