Criza gazelor: zeci de case de pe mai multe străzi din Valea Lupului au rămas în frig

O conductă construită fără autorizaţie pe un teren privat a fost închisă. Localnicii acuză un şantaj din partea deţinătorului terenului respectiv, dar şi neimplicarea Primăriei în rezolvarea situaţiei. Primarul comunei a explicat care sunt cele două posibilităţi de ieşire.

Un scandal de amploare izbucnit ieri în Valea Lupului şi care se anunţă de durată ridică un colţ al preşului care înseamnă extindere imobiliară în România.

Trimiterea e făcută de o localnică din comuna suburbană Iaşului, care chiar aşa îşi începe plângerea adresată redacţiei: „Aş vrea să sesizez şi eu problema gravă care se întâmplă în această ţară numită România! Azi (marţi, n.r.), în Valea Lupului, Iaşi, un dezvoltător de imobiliare pe nume Radu Băcăoanu îşi permite să lase fără gaz case întregi de pe o stradă, respectiv Lanului, doar pentru a-i şantaja ca să obţină acces gratuit la un drum privat! Iar autorităţile statului vin la faţa locului – Poliţia, reprezentantul Primăriei Valea Lupului, Delgaz – şi dau din umeri, negăsind o soluţie de rezolvare“, scrie Camelia Tudosă.

Ea precizează că întreprinzătorul imobiliar (a cărui firmă, Sitera Development SRL, îşi are sediul chiar în Bacău) a lăsat zeci de case fără încălzire şi că urmează să taie şi furnizarea apei.

„Asta, în situaţia în care din noiembrie au fost sesizate autorităţile că acesta urmează să ne taie gazul şi apa şi că ameninţă verbal pe toată lumea!!!“, a adăugat ea.

A fugit de blocul ridicat peste casă în Iaşi şi a dat peste „gerul“ din Valea Lupului

Practic, Radu Băcăoanu a închis conducta de gaz şi a restricţionat accesul locuitorilor din zonă. Este vorba de proprietarii mai multor case de pe străzile Lanului, Soarelui şi Ioan Slavici, precum şi de pe fundacul Nichita Stănescu.

Pe pagina de Facebook „Implicat Valea Lupului“, zeci de intervenţii au semnalat problema provocată în miezul iernii de constructorul proiectului imobiliar în zonă (case cu un etaj, înşiruite sau duplexuri).

Tudor Florea a afişat conţinutul anunţului primit de la şeful Formaţiei de Lucru 1 Iaşi, Delgaz Grid, care precizează că, „din motive tehnice în sistemul de distribuţie, se sistează alimentarea cu gaze naturale a imobilelor de pe străzile: Lanului, Soarelui, C. Negri, Tudor Vladimirescu“ începând cu data de 14 ianuarie. Anunţul nu prevede un interval de timp după care ar urma să fie reluată furnizarea gazelor.

Mai multe intervenţii pe subiect din partea celor afectaţi acuză Primăria pentru haosul urbanistic care aglomerează localitatea. O proprietară din zona afectată, M. Caraiman, menţionează că a părăsit Iaşul pentru că „ne-au obligat să ne mutăm din Iaşi nişte golani de ăştia care ne-au construit la 1,5 m de casă un bloc cu 3 etaje şi mansardă“.

Citiți mai multe pe ziaruldeiasi.ro

Lasa un comentariu