Criticat de PNL, Voiculescu rămâne ministru. Orban: Răspunderea politică aparține USR

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat, luni, că le-a transmis colegilor de la USR-PLUS că răspunderea politică pentru menţinerea în funcţie a lui Vlad Voiculescu aparţine partidului care îl susţine, adică Alianța USR-PLUS.

Pe de altă parte, Orban a subliniat faptul că liberalii susţin ”dreptul premierului” de a schimba un ministru.

Anunțul liderului PNL vine la scurt timp după ce premierul Florin Cîțu a spus că așteaptă o demisie de onoare după scandalul evacuării pacienților de la Spitalul Foișor.

În ceea ce priveşte chestiunea legată de domnul ministru Voiculescu le-am spus clar colegilor din USR-PUS că răspunderea politică exclusivă pentru menţinerea în funcţie a ministrului Voiculescu aparţine partidului care îl susţine. În ceea ce ne priveşte, privim extrem de îngrijoraţi la modul în care e gestionat Ministerul Sănătății, atenție, unul din cele mai încercate ministere sub aspectul celui de-al treilea val al pandemiei. Că exigenţa noastră faţă de modul în care e condus Ministerul Sănătăţii este maximă. Și de asemenea, și cu asta vreau să lămuresc o problemă, că noi susţinem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru afectează buna funcţionare a Guvernului, nu-și îndeplinește atribuțiile şi nu pune în practică programulmde guvernare și generează situaţii care pot pune în pericol buna funcţionare a guvernului, premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv. De asemenea, cred că fiecare formaţiune din coaliţie trebuie să aibă propria evaluare a activității miniştrilor, și atunci când un ministru nu își face treaba, partidul care l-a propus să fier acela care solicită schimbarea”, a spus Orban.

Premierul Florin Cîțu a vorbit, duminică, despre onoare, și a cerut demisia celor din spatele haosului de la Spitalul Foișor.

În schimb, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat conducerea spitalului Foișor că a întârziat nepermis de mult externarea ori transferul pacienților, în vederea transformării unității în spital-suport COVID.

Potrivit unor surse citate de News.ro, la reuniunea Biroului Executiv al PNL de luni, Ben Oni Ardelean a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu şi a îndemnat ca premierul să facă mai rapid o evaluare în acest sens.

De asemenea, prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că ”cineva trebuie să ne dea explicații” pentru ceea ce s-a întâmplat vineri seara, când, spune el, ”o țară întreagă a fost șocată de imaginile cu oameni scoși la ora 23.30 de minute la 5 grade”.

Liderul PNL s-a arătat nemulțumit și de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, deoarece, duminică, ”l-a dublat” pe premierul Florin Cîțu, organizând o conferință de presă în același timp cu el.

Sursa: Pro TV

Lasa un comentariu