Cristian Stanciu: „Adversarii PSD Iași nu sunt în PSD Iași”

Ca vulturii s-au repezit reprezentanții Opoziției locale și au înfulecat din zbor mesajul Mihaelei Ivancia. Un scandal în PSD Iași, exhibat, le vine mănușă. E ca un cadou la care nu mai sperau. Acesta este primul efect pe care l-a obținut, din punctul meu de vedere, postarea Mihaelei Ivancia.

Și e păcat. Pentru că nimeni niciodată nu a pus la îndoială aportul domniei sale în realizarea proiectelor vitale pentru județ. Nimeni nu a pus sub semnul întrebării calitatea sa profesională, cea de cadrul didactic universitar, capacitatea aproape inepuizabilă de muncă, i-au fost mereu apreciate. Este liderul femeilor social-democrate din județ de foarte mult timp. Cunoaște foarte bine partidul, pe membrii acestuia, dar și pe simpatizanți. A intrat în bătălii electorale, oferind totul pentru partid. Iată tot atâtea motive pentru care Mihaela Ivancia este un lider respectat al PSD Iași.

Însă, indiferent ce nemulțumiri s-au adunat, indiferent ce supărări s-au acumulat, Mihaela Ivancia și-a ales, oarecum neinspirat, atât modul de manifestare cât și momentul în care a făcut-o. Discuțiile, fie ele și mai aspre, se poartă întotdeauna întâi în sânul familiei. Adevărurile, oricât de supărătoare ar fi, se spun, verde în față, acasă.

În al doilea rând, ne aflăm cu câteva luni înaintea celor două teste electorale extrem de importante, alegerile locale și cele parlamentare. Cu un PSD în opoziție la nivel național, dar aflat la conducerea Consiliului Județean Iași, aceste scrutine își vor pune amprenta pe traiectoria viitoare a partidului. Trebuie să fim, poate mai mult ca oricând, strâns uniți. Au fost, sunt și probabil vor mai fi și alte voci nemulțumite. Însă fiecare situație trebuie tratată cu înțelepciune. Nu ne aflăm nici la final de ciclu politic, nici la moment de bilanț. Și, cu siguranță, nu ne aflăm în situația de a trimite pe cineva acasă. E nevoie de noi toți!

Închei prin a-mi exprima atât speranța cât și dorința ca aceste discuții să se poarte în interiorul partidului, acolo unde ne știm atât de bine unii pe alții și unde am
reușit mereu să găsim calea corectă de comunicare.

Cristian STANCIU,

Vicepreședinte al Organizației Judeţene PSD Iași

Liderul grupului de consilieri județeni PSD

Lasa un comentariu