Credeau că vor fi chelneriţe în UE, dar au ajuns prostituate. Judecătorii nu le-au crezut

Doi ieşeni au ieşit „uscaţi din apă”, după ce au fost acuzaţi de trafic de persoane. Deşi trei fete îi acuzaseră că le-au obligat să se prostitueze, judecătorii Tribunalului au considerat că nu au fost aduse suficiente probe pentru a demonstra vinovăţia celor doi, achitându-i. Inculpaţii nu au scăpat însă de emoţii deocamdată, pentru că procurorii au făcut apel împotriva primei sentinţe.

Conform rechizitoriului, Mihaela C. şi Cristian B. au racolat în 2015 trei fete din Iaşi, oferindu-le locuri de muncă în străinătate. Una dintre fete abia împlinise 18 ani, aflându-se până atunci în sistemul de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.

Dosarul prezentat de procurori în instanţă nu i-a convins însă pe magistraţii Tribunalului. Aceştia au precizat că actul de sesizare se bazează în principal pe declaraţiile persoanelor vătămate, acestea nefiind însă suficiente pentru a răsturna prezumţia de nevinovăţie, nefiind coroborate cu alte mijloace de probă.

Ca urmare, acuzaţii au fost achitaţi. Procesul se află acum pe rolul Curţii de Apel, în stadiul audierii inculpaţilor, presupuselor victime şi martorilor.

Mai multe detalii in Ziarul de Iași

Lasa un comentariu