Cozi uriașe la intrarea în țară cu români care se întorc de sărbători. Mii dintre aceștia intră direct în carantină din cauza lipsei unui test RT-PCR

Mai multe cozi kilometrice s-au format la granițele de vest ale României, acolo unde timpii de așteptare pot depăși mai mult de o oră. Înafară de fluxul mare de românic are se întorc de sărbotir, o altă cauză pentru aglomerație e carantinarea miilor de persoane care se prezintă fără testul RT-PCR.

Astfel, la Vama Petea timpul de așteptare este de 90 minute, pe sensul de intrare sunt deschise 5 artere, iar pe sensul de iesire, 2 artere, conform site-ului Poliției de Frontieră, scrie ziare.com.

La Vama Nădlac, timpul de așteptare este de 50 de minute și sunt deschise câte două artere.

La Nădlac II, timpul de așteptare este de 60 de minute, deși pe sensul de intrare sunt deschise 5 artere.

”Număr mare de persoane prezente la verificările de frontieră pe sensul de intrare. Și la Vama Carafat timpul de așteptare este aproximat la o jumătate de oră. Timpii mari de așteptare se datorează (sic!) și triajului epidemiologic pe sensul de intrare”, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

Condițiile de intrare în România au fost modificate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în această săptămână, toate persoanele care intră în țară care sunt vaccinate sau care au trecut prin boală trebuie să prezinte un test RT-PCR negativ, altfel fiind obligate să intre în carantină.

Inițial, CNSU a decis ca această perioadă să fie de 14 zile, însă vineri perioada s-a redus la doar 10.

Noile reguli se aplică până pe 8 ianuarie 2022.

Lasa un comentariu