Covid la Iaşi – 10 noi cazuri de infectare. Vaccinarea „bălteşte” la 300

Încă 10 cazuri noi de infecţie cu SARS COV 2 în judeţul Iaşi, raportate ieri de Institutul Naţional de Sănătate Publică. De la începutul pandemiei şi până pe 16 august, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.692 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19. 

În ultimele 24 de ore, nu au fost depistate cazuri de infecţie cu tulpina Delta a virusului la persoane confirmate pozitiv. Dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat doua externări. Tot în ultimele 24 de ore s-au înregistrat două decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de morţi fiind 933.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv paturi ATI, din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 50 de paturi, dintre care 8 paturi ATI. Mai exact, ieri erau ocupate 6 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 2 paturi la Spitalul de Neurochirurgie, scrie ziaruldeiasi.ro.

În momentul de faţă sunt libere 10 paturi ATI: două paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şase paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani, două paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon” .

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 de paturi, CF Iaşi – 15 paturi, Spitalul Orăşenesc Hârlău – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 de paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 20 de paturi) şi 67 de paturi în zonele roşii destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI. Tot un pat ATI este ocupat şi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, pe 15 august au fost vaccinate 306 persoane, dintre care 178 de persoane cu doza I şi 128 de persoane cu doza a II-a.

Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 19.635 de vaccinari, 138 de doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 461 de reacţii adverse uşoare. 

Lasa un comentariu