Costel Alexe merge cu Vlad Baba în fața judecătorilor. Care sunt acuzațiile

Costel Alexe, Vlad Baba şi Radu Apetrei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, respectiv complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni: Este vorba de dosarul detaşării lui Baba de la Consiliul Judeţean la Şcoala Populară de Arte. Pentru preşedintele CJ, este oară în mai puţin de o lună când apare ca protagonist într-o cauză penală remisă instanţei.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au predat instanţei Dosarul „Baba-Alexe”, în care preşedintele CJ, cu sprijinul şefului serviciului Resurse Umane, l-a detaşat pe Vlad Baba la şefia Şcolii Populare de Arte la câteva ore după ce îl angajase consilier în cabinetul său de la Casa Pătrată.

Anchetatorii au împărţit acuzaţiile astfel: şefului CJ, două infracţiuni de abuz în serviciu, şefului de la Resurse Umane, două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, iar directorului Şcolii de Arte, complicitate la abuz în serviciu, instigarea la folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii cu scopul obţinerii unui folos necuvenit şi două de instigare de infracţiunea de fals.

Practic, Costel Alexe este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ, l-a detaşat pe Vlad Baba, pe 11 noiembrie 2020, de pe funcţia de consilier în cadrul Compartimentului cabinetului său de la Casa Pătrată, pe funcţia de manager (director) interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici”. Asta, deşi „inculpatul cunoştea că respectiva numire nu îndeplinea condiţiile legale”, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Detaşarea a fost prelungită în două rânduri, pe 10 martie şi 7 iulie 2021. „În acelaşi context, cu încălcarea prevederilor legale, pentru a obţine numirea definitivă pe postul respectiv a inculpatului Baba Vlad-Corneliu, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Alexe Costel ar fi iniţiat şi elaborat un proiect de hotărâre prin care ar fi fost schimbate condiţiile de participare la concurs precum şi componenţa comisiei”, se mai arată în documentul citat.

Cititi mai multe pe ziaruldeiasi.ro.

Lasa un comentariu