Cort de triaj şi la intrarea în Spitalul de Copii. Nimeni nu trece de uși fără să fie scanat

La Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, activitatea medicală a revenit la normal, nefiind luate măsuri deosebite în niciuna dintre secţii, ca urmare a faptului că nu s-a confirmat că prof.dr. Ingrith Miron, şefa Secţiei de Oncologie Pediatrică, ar fi infectată cu noul coronavirus.

Astfel, începând de marţi seara, medicul Miron se află timp de 14 zile în autoizolare la domiciliu, urmând să revină la locul de muncă după acest interval. „Se respectă în continuare toate reglementările legate de prevenţia epidemiologică. Nefiind confirmat pozitiv acest caz, nu sunt necesare reguli suplimentare“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii, scrie ziaruldeiasi.ro.

De luni dimineaţă, în curtea spitalului a fost instalat un cort de triaj epidemiologic, unde se face triajul pentru toţi cei care intră în spital. „Mai exact, nu intră nimeni în spital până nu este scanat din punct de vedere epidemiologic, inclusiv personajul care intră în tură, cei care însoţesc copiii bolnavi, cei care vin să aducă ceva pacienţilor. De asemenea, toţi cei care trec pe acolo primesc informaţii“, a completat medicul ieşean.
Reprezentanţii spitalului mai precizează că la nivelul spitalului există câţiva angajaţi care sunt izolaţi la domiciliu după ce s-au întors din străinătate sau care au rude apropiate întoarse recent din alte ţări. „Există câteva persoane în această situaţie. De exemplu, dacă o angajată declară că soţul tocmai s-a întors din Italia, Spania, facem o anchetă, analizăm, şi se recomandă să rămână la domiciliu ca să prevină orice risc. Momentan ne permitem, avem personal suficient“, a declarat ec. Corneliu Mihai, managerul Spitalului de Copii.

Lasa un comentariu