Coronavirus: Traficul de pasageri pe Aeroportul Iași a scăzut cu 40 %

Reprezentanții Aeroportului Iași au anunțat că măsurile luate de autoritățile centrale pentru prevenirea infecției cu virusul Covid-19 au afectat aerogara ieșeană.

Decizia de a suspenda pe toată luna martie zborurile către destinațiile din Italia, dar și reducerea curselor Iași – Viena au făcut ca traficul de pasageri să scadă cu aproximativ 40 %. Oricum, până la suspendarea curselor de Italia, avioanele respective aveau doar o treime din numărul total de locuri ocupate.

„Cele două companii care oferă pasagerilor zboruri către Italia, respectiv Wizz Air și Blue Air, nu vor mai opera zboruri de pe aeroportul din Iași, cât și de pe celelalte aeroporturi din România. Acest lucru se va repeta și în săptămânile următoare până când această decizie se va repeta. În aceeași perioadă vor mai fi suspendate și cursele operate de Austrian Airlines, pe relația Viena-Iași, în ziua de miercuri, în următoarele trei săptămâni. Destinațiile spre Italia reprezentau rute foarte populare, cu o frecvență de peste 150 de pasageri pe fiecare zbor. De aceea, noi estimăm o reducere a traficului cu 40 la sută pe luna martie”, a spus Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Lasa un comentariu