Coronavirus în România. 52 de persoane în carantină și 8.085 în izolare la domiciliu

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului, starea lor fiind staționară, potrivit ultimei comunicări a Ministerului Sănătății. În acest moment, la nivel național, sunt 52 de persoane în carantină și 8.085 de persoane în izolare la domiciliu.

Cele 27 de teste pentru coronavirus făcute, duminică, la Institutul „Matei Balş” sunt negative. Probele au fost prelevate de la persoane din Gorj, Galaţi, Dolj şi Bucureşti, scrie hotnews.ro.

În centrul de boli infecțioase din Cluj Napoca, toate rezultatele celor opt probe lucrate astăzi sunt negative, inclusiv rezultatul probei recoltate de la soția pacientului preluat de la Baia Mare ( Maramureș).

Teste cu rezultat negativ, realizate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, în cazul a doi copii din Neamț și Bacău.

Toate cele 12 probe analizate, duminică, la centrul de boli infecţioase din Timişoara sunt negative. Alte 20 de teste sunt în lucru în centrele din Bucureşti şi Cluj-Napoca, a transmis Grupul de comunicare strategică.

Cei care nu vor să intre în autoizolare la domiciliu cu întreaga familie pot cere la Direcțiile de Sănătate Publică să fie cazați într-un centru de carantină, mai anunță Grupul de Comunicare Strategică.

La nivel național sunt 52 de persoane aflate în carantină, iar numărul celor aflați în izolare la domiciliu este de 8.085, potrivit ultimelor date oficiale.

Lasa un comentariu