Coronavirus în Europa. Carantină în Germania, Olanda, Italia, Austria, Belgia, Elveţia şi Suedia

Speranțele într-un Crăciun cât de cât normal sunt spulberate în toate țările Europei. După Germania și Olanda, intră din nou în carantină Italia, Austria, Belgia, Elveția și Suedia. Ar putea urma Spania și Regatul Britanic.

În urmă cu puțin timp, premierul britanic a anunțat că Londra și sud-estul Angliei intră în carantină strictă de mâine, din cauza noii tulpini a virusului, care se răspândește cu o viteză cu 70% mai mare.

În urmă cu puțin timp, premierul britanic a anunțat că Londra și sud-estul Angliei intră în carantină strictă de mâine, din cauza noii tulpini a virusului, care se răspândește cu o viteză cu 70% mai mare. Toți cei vizați nu vor mai avea voie să organizeze de Crăciun reuniuni de familie, notează stirileprotv.ro.

Iar ministrul Sănătăţii din Africa de Sud a declarat că şi acolo a fost identificată o “nouă variantă” a virusului.

Pe de altă parte, Emmanuel Macron a transmis primul mesaj după ce a făcut COVID. Aflat în izolare într-o reşedinţă oficială de lângă Paris, Macron a promis să-și țină zilnic la curent compatrioții cu evoluția bolii.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Am aceleaşi simptome ca ieri: oboseală, dureri de cap şi o tuse seacă, la fel ca sute de mii dintre voi, care aţi trecut ori treceţi acum prin asta. Rămâneţi precauţi! Alături de mine, alţi 18.000 de francezi au fost testaţi pozitiv ieri. Absolut nimeni nu e la adăpost. Am respectat măsurile sanitare, distanţarea, port masca, îmi dezinfectez mâinile des. Şi totuşi, am luat virusul.”

Germania are cifre chiar mai rele. Berlinul a confirmat încă 31.300 de teste pozitive.

Steffen Seibert, purtător de cuvând al guvernului german: „Trebuie să ne pregătim pentru cele mai dificile luni ale pandemiei: ianuarie şi februarie”.

Alarmat de o nouă creştere a ratei de infectare, guvernul italian a decis să reinstituie carantina naţională strictă.

Giuseppe Conte, prim-ministrul italian: „Pentru a împiedica o creştere a contaminărilor, întreaga ţară va fi declarată zona roşie de sărbători”.

Toate localurile şi magazinele neesențiale din Peninsulă vor fi închise în perioadele: 24 – 27 decembrie și 31 decembrie – 6 ianuarie.

Până și Suedia trece la măsuri dure

Şi premierul suedez a anunțat aseară cele mai dure măsuri luate până acum în regatul scandinav. Toate serviciile publice non-esențiale vor fi închise până în 24 ianuarie. Iar oamenii sunt sfătuiţi să poarte măşti în spaţiul public.

Ştefan Löfven, premierul suedez: „Vânzările de alcool sunt interzise începând cu ora 20. Se introduce un număr maxim de persoane în centrele comerciale și sălile de sport, iar măştile sunt obligatorii în transportul în comun”

Şi Belgia, care reuşise să reducă dramatic cifrele, datorită celei de-a doua carantine, are veşti alarmante.

Alexander De Croo, prim-ministrul belgian: „Observăm că scăderea ratei de infectare s-a oprit. Ar putea fi începutul unui al treilea val! Nu vă recomandăm să călătoriţi, chiar vă îndemn să n-o faceţi! În cele mai multe ţări, situaţia e mai rea decât la noi”.

La carantină revine şi Elveţia, din cauza unei noi accelerări a pandemiei.

Alain Berset, ministrul sănătății din Elveția: „Începând de marţi (22 decembrie), activăm noi măsuri. Se închid restaurantele şi sălile de sport. Magazinele se vor închide la ora 19. Restaurantele vor fi închise şi în staţiunile de ski. Rămâne decizia autorităţilor locale din staţiuni dacă deschid ori nu telecabinele. Cumpăniţi atent pentru ca spitalelele sunt pline!”

În ceea ce-i priveşte, austriecii intra în carantină totală între 26 decembrie – 24 ianuarie.

Sebastian Kurz, cancelarul austriac: „Am decis să celebrăm Crăciunul conform planurilor, dar, începând din 26 decembrie, vom înăspri măsurile pentru a reduce cifrele cât mai mult posibil”.

Totuşi, austriecii care vor participa la o testare în masă, programată după Revelion, vor avea acces la școală, magazine şi restaurante, începând cu 5 ianuarie.

Lasa un comentariu