Copilul de 3 ani, adus la Iaşi cu arsuri grave, a fost transferat la Bucureşti

Copilul în vârstă de 3 ani din localitatea Mânzați, comuna Ibănești, județul Vaslui care a fost adus în stare gravă la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi, cu arsuri pe aproximativ 65% din suprafața corpului, a fost transferat, în această după-amiază la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Stabilizat de medicii din Iaşi

El a fost stabilizat de medicii din Iaşi, dar s-a decis transferul din cauza suprafeţei mari a arsurilor, a declarat Tamara Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalul de Copii Sfânta Maria.

„Copilul a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. A fost stabilizat prin ventilaţie mecanică. Este un pacient critic, care necesită suportul specialiştilor de la Bucureşti. Într-o primă etapă, iniţierea terapiei s-a făcut la Centrul de Primire Urgenţe din Bârlad, s-a continuat la noi, aseară a intrat direct în Blocul Operator, însă, s-a decis transferul deoarece este un pacient cu o suprafaţă corporală arsă de aproximativ 65 la sută şi necesită terapie de specialitate”, a spus Tamara Roşu.

Un copil de 3 ani din localitatea Balcani, județul Vaslui a fost adus în stare gravă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, acesta suferind arsuri pe aproximativ 70 % din suprafața corpului.

Lasa un comentariu