Copilul cu varicelă care a murit în spitalul din Pașcani trebuia tratat întâi la Urgențe, nu în secție

Directorul DSP Iași susține că, în cazul băiatului de 7 ani care a murit la Spitalul din Pașcani, nu a fost respectat un ordin al Ministerului Sănătății, care prevede că orice caz care ajunge cu ambulanța trebuie tratat întâi în Unitatea de Primiri Urgențe. Copilul a primit însă îngrijiri în secția de Pediatrie.

Ancheta Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași continuă la Spitalul din Pașcani, unde, în urmă cu șase zile, un copil de 7 ani a murit. Potrivit primelor verificări făcute de inspectorii DSP, spitalul nu a respectat un ordin al Ministerului Sănătății, scrie Mediafax.

„Deocamdată, nu prea a fost respectat un ordin al Ministerului Sănătății, ordinul 1706/2006 privind organizarea compartimentelor de primiri a urgențelor, care spune că pacienții aduși cu ambulanța trebuie văzuți în UPU și în CPU. Copilul a fost urcat pe secție (n.r. secția de Pediatrie). Acum avem inspecție acolo, să vedem dacă așa a fost și nu a fost respectat”, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iași.

Controlul Direcției de Sănătate Publică Iași vizează modul în care au fost respectate procedurile, protocoalele și ordinele Ministerului Sănătății.

Un copil de 7 ani diagnosticat cu varicelă a murit în spitalul din Pașcani, iar tatăl său a acuzat că, deși în stare gravă, ambulanța nu s-a grăbit, iar ajuns la spital, copilul a fost dus într-o sală „fără aparate” și defibrilatorul a fost cărat 5 etaje.

Tatăl copilului de 7 ani a spus că acesta a fost diagnosticat de medicul de familie cu varicelă. După trei zile de tratament, copilul a început să se simtă rău. În mai puțin de o oră, susținea tatăl său, starea lui s-a înrăutățit brusc. Atunci au decis să cheme ambulanța, care însă a venit în regim normal, nu ca la o urgență.

Medicul care l-a tratat pe copil spune că băiatul a fost adus prea târziu la spital

De asemenea, tatăl copilului a spus că băiatul nu a fost tratat la urgențe, ci a fost dus la Pediatrie, la etajul 5, unde „un domn foarte în vârstă, cu o incompetență, cu o nepăsare totală, nu a preluat cazul cum trebuia”.

La rândul său, medicul care l-a tratat pe copil spune că băiatul a fost adus prea târziu la spital, iar tatăl acestuia a făcut scandal.

„Pot să vă zic doar că a ajuns prea târziu, s-a prezentat prea târziu la spital. Varicela intră în discuție, dar ca o supoziție de diagnostic probabil a fost o varicelă, probabil, nu sunt în posesia exactă a analizelor de la IML, ori o varicelă hemoragică ori o purpura fulminans ori o meningococemie”, a declarat medicul Vasile Vasiliu, cel care a tratat copilul.

În acest caz, IPJ Iași a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Lasa un comentariu