Copil de numai un an, suspect că a murit după ce a mâncat struguri trataţi cu pesticide

La Coarnele Caprei a fost trimis un elicopter SMURD. Echipajul a încercat să-l resusciteze timp de 45 de minute, dar fără succes.

Echipajul de pe elicopterul SMURD a intervenit sâmbătă în urma unui apel la 112 pentru a încerca să salveze un copil de un an şi jumătate care nu mai respira. După ce au încercat timp de 45 de minute să îl resusciteze, copilul nu a răspuns manevrelor astfel că s-a constatat decesul acestuia, notează ziaruldeiasi.ro.

„Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul în stop cardio respirator. A fost intubat şi ventilat mecanic, a fost resucitat timp de 45 de minute, fără răspuns, astfel că s-a declarat decesul”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD.

La faţa locului, echipajul de prim ajutor a tratat un alt băiat, de 3 ani, frate cu copilul care murise, care prezenta somnolenţă, confuzie şi care a fost transportat la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi. Medicii bănuiesc că ar fi vorba de o intoxicaţie cu pesticide, mai ales după ce mama a declarat la faţa locului că le-ar fi dat copiilor struguri.

Lasa un comentariu