Copiii au devenit chimiști pentru o zi la „Festivalul Șotron” din Iași

Surprizele s-au ţinut lanţ la Iaşi, unde copiii au avut propriul festival, cu jocuri, ateliere interactive şi gustări de la producătorii locali. Şi cu un titlu pe măsură: “Festivalul Şotron”, ajuns la a 9-a ediţie.

Cei mici au făcut cunoştinţă şi cu agenţii de la poliția locală, care i-au lăsat să devină poliţişti pentru o zi. Ba chiar s-au putut plimba pe armăsarii poliţiei, din rasa Frizian.

Sute de copii au umplut atelierele de creaţie, amplasate în curtea Muzeului Mihail Sadoveanu din Iaşi. De departe, cel mai popular a fost atelierul de experimente chimice, scrie stirileprotv.ro.

Fetiță: M-a impresionat că atunci când nu mai avem oxigen se stinge focul.

Curioşi, copiii s-au oprit şi la maşina poliţiei locale, unde erau amplasate un semafor şi o trecere de pietoni, desenată cu creta. Cei mai receptivi au fost şi premiaţi de poliţişti.

Fiecare şi-a dorit să meargă o tură pe armăsarii poliţiei locale, din rasa Friesian.

FetițăA fost foarte frumos!

După distracţie, dulciurile au fost la mare căutare. Iar producătorii locali au venit cu gustări alese pentru cei mici.

Antreprenor: Avem produse făcute ca în casa bunicilor, pâine cu maia sărăţele covrigei, toate bunătățile care existau în casa bunicilor. Au împletit joaca cu mâncarea şi a fost un periplu, mai ales cu socata că este o vedetă, limonada de casă la fel, înghețata artizanală.

Festivalul a fost organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române – Iaşi.

Purtător de cuvânt MNLRAm pregătit timp de trei zile un maraton de activități cultural-educative pentru copii, dar şi pentru părinți și din fericire şi vremea, care se anunţase foarte neprietenoasă, a devenit prietenoasă.

Festivalul Şotron va continua şi duminică, până la finalul zilei. Intrarea este gratuită.

Lasa un comentariu