Continental, cel mai mare producător de componente auto din România, investeşte peste 33 mil. euro în extinderea centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara

Grupul Continental, cel mai mare producător de componente auto din România, anunţă demararea lucrărilor pentru extinderea centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, investiţie estimată la peste 33 mil. euro.

Grupul Continental, cel mai mare producător de componente auto din România, anunţă demararea lucrărilor pentru extinderea centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, investiţie estimată la peste 33 mil. euro, potrivit zf.ro

Clădirea, care urmează să ocupe o suprafaţă totală de peste 26.000 de metri pătraţi, a fost proiectată pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, precum şi pentru o zonă de testare şi validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei.  

„Competenţe noi sunt necesare în mod constant în această industrie, cum ar fi Inteligenţa artificială, cloud, securitate cibernetică, industria 4.0, oraşe inteligente, iar compania îşi asumă un rol de lider tehnologic. Noile competenţe înseamnă dezvoltarea de noi produse, modelarea noilor modele de afaceri şi proiectarea de noi concepte moderne de colaborare şi operare, respectiv realizarea unui ambient cât mai potrivit şi adaptat unui stil de muncă futurist. Mă refer aici la crearea de spaţii deschise care permit interacţiunea dintre colegi, flexibilitate în ceea ce priveşte modul de a-şi desfăşura activitatea, oportunităţi de alternare facilă de la un format de lucru menit să asigure nevoia de concentrare individuală la unul colaborativ, interactiv şi creativ, care duce la idei noi ce pun viitorul în mişcare“, explică Chistian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Lucrările construcţiei urmează să fie finalizate în luna aprile a anului viitor.

Lasa un comentariu