Contabilul Episcopiei Huşilor a fost găsit spânzurat în vila din Dancu

Contabilul Episcopiei Huşilor a fost găsit spânzurat duminică, în casa sa din localitatea Dancu. Marius Cătălin Genescu, în vârstă de 48 de ani, a fost găsit spânzurat în casa sa, chiar de către fiul său.

Alertat de faptul că tatăl său nu mai răspunde la telefon, în jurul amiezii, fiul acestuia a mers acasă la el şi l-a găsit spânzurat. Poliţiştii ieşeni nu ştiu deocamdată ora morţii contabilului şi nici care a fost motivul sinuciderii, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi duminică în jurul orei 16.15 prin apelul la numărul 112 despre faptul că un bărbat în vârstă de 48 de ani, a fost găsit decedat la domiciliul său. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi sunt făcute cercetări pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor decesului“, a precizat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Chiar dacă nu se ştie motivul sinuciderii sale, trebuie menţionat că Genescu era cercetat penal de către oamenii legii din Vaslui. Contabilul era cercetat pentru infracţiunea de delapidare, acesta fiind acuzat că şi-ar fi însuşit suma de 30.000 de lei, bani care ar fi fost alocaţi în anul 2016 pentru construcţia unei biserici în satul Chersăcosu, din judeţul Vaslui.

Potrivit poliţiştilor, Primăria Stănileşti ar fi alocat suma respectivă pentru nişte lucrări de consolidare la biserică, iar preotul din sat a mers la Episcopia Huşilor pentru obţinerea unor avize în acest sens. Genescu i-ar fi spus acestuia să-i dea 30.000 pentru avize şi documentaţii, iar preotul i-a înmânat suma respectivă cerându-i de la Primăria Stănileşti. Reprezentanţii Primăriei Stănileşti au întrebat ulterior despre stadiul documentaţiei bisericii, apoi au anunţat poliţia.

Marius Cătălin Genescu a fost contabilul Episcopiei Huşilor timp de 19 ani şi locuia singur în casa sa din cartierul Dancu.

Lasa un comentariu