Consilierii județeni PMP: Maricel Popa ignoră problemele ieșenilor!

Grupul consilierilor județeni PMP critică atitudinea sfidătoare a președintelui Consiliului Județean, Maricel Popa, față de problemele ieșenilor. Pe 27 mai, în cadrul ședinței lunare ordinare a aleșilor județeni, principala problemă ridicată de consilierii PMP a fost cea a spitalului mobil destinat tratării pacienților infectați cu noul coronavirus.

„La fel ca la toate fabricile pe care le-a condus, Maricel Popa pare că pregătește o nouă țeapă și în cazul spitalului mobil despre care se spune că va fi amenajat la Lețcani. Deși am votat încrezători că cetățenii din Regiunea Moldovei vor putea fi tratați rapid, acest proiect are mari întârzieri, multe lipsuri, grave nereguli și arată foarte limpede lipsa de viziune a șefului instituției.

Neavând curaj să vină în față ieșenilor să spună clar și răspicat adevărul despre acest proiect, Maricel Popa a trimis un subordonat să spună că 10 iunie este noua dată de finalizare a proiectului. Refuzăm să mai credem minciunile unui om care a reușit <> de a pierde aproximativ 14 milioane de euro, care provin din fondurile Consiliului Județean Iași și Consiliului Județean Neamț, adică din buzunarele cetățenilor din cele două județe. Vinovații pentru această gaură în buget, dar și pentru nerealizarea spitalului mobil promis, trebuie să plătească!”, a declarat Constantin – Marian Uscatu, liderul grupului de consilieri județeni PMP.

Tot în ședința de săptămâna aceasta, consilierii județeni PMP au revenit asupra solicitărilor menite să vină în ajutorul personalului medical și de specialitate din spitalele din subordinea Consiliului Județean.

Este vorba de două proiecte de hotărâre depuse de grupurile consilierilor județeni PMP și PNL în data de 25 martie. Primul proiect prevedea acordarea de stimulente financiare personalului medical și auxiliar care participă la acțiunile de limitare a răspândirii coronavirusului, iar al doilea viza achiziția de echipamente și produse medicale.

„Deși au trecut mai bine de două luni de atunci, președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a ignorat complet propunerile noastre. Este aceeași atitudine pe care a avut-o de

la începutul mandatului: de a ignora complet orice propunere care nu este pe placul său. Nu a contat niciodată dacă propunerea a venit din partea unei persoane neimplicate politic, din partea unui consilier județean aflat în Opoziție sau, chiar, din partea propriilor colegi de partid”, a mai afirmat Constantin – Marian Uscatu.

Lasa un comentariu