Concursul de angajare de personal medical de la Institutul de Psihiatrie Socola este cercetat de DNA

Un document aflat în posesia redacţiei arată că procurorii anticorupţie au deschis un dosar penal care vizează spitalul de psihiatrie. Directorul Gabriel Oprişanu ne-a declarat că nu ştie nimic.


Concursul pentru ocuparea a 93 de posturi pentru asistenţi medicali şi infirmieri de la Institutul de Psihiatrie „Socola“, la care s-au înscris câteva sute de candidaţi, a fost suspendat săptămâna trecută, pe 20 septembrie, din mai multe motive decât susţineau la început reprezentanţii spitalului. Într-o decizie a conducerii spitalului, se precizează că unul dintre motivele suspendării este legat de existenţa unui dosar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Iaşi.

Celelalte motive sunt legate de Regulamentul de Ordine Interioară al unităţii medicale, precum şi de nerespectarea prevederilor din articolele 37 şi 38 din anexa la Hotărârea de Guvern nr. 286/2011 referitor la aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale din sectorul bugetar. Conform acestei Hotărâri de Guvern, în art. 37 este menţionat că dacă există sesizări referitor la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, „se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată“.

Contactat telefonic, dr. Gabriel Oprişanu, managerul unităţii medicale, a susţinut că nu ştie de existenţa acestui document. Într-adevăr, acesta este semnat în numele său de Alina Aştefănoaei, directorul financiar-contabil al institutului, cea care are atribuţiile delegate în lipsa managerului. De asemenea, a precizat că nu ştie nici de existenţa unui dosar la DNA, deşi în documentul obţinut de „Ziarul de Iaşi“ se invocă drept unul dintre motivele anulării concursului ordonanţa primită de la DNA Iaşi, emisă în dosarul nr. 73/P/2019. 

sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasa un comentariu