Concurs regional de roboţi, duminică, la Universitatea Tehnică

Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Tehnică (TUIASI) organizează duminică etapa regională a concursului de robotică şi soluţii inovatoarea „FIRST LEGO LEAGUE“.

La competiţia organizată în colaborare cu Asociaţia pentru educaţie STEM creativă (CRESTEM) s-au înscris 14 echipe din Bacău, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Solca şi Tulcea, dintre acestea urmând să fie selectate patru echipe care vor participa la etapa naţională ce se va desfăşura la jumătatea lunii martie la Bucureşti.

În urma desfăşurării etapei naţionale vor fi selectaţi participanţii care vor merge la etapa internaţională, ce va avea loc în SUA în luna mai.

La nivel naţional participă 78 de echipe din 31 de oraşe, echipele fiind formate din copii şi tineri cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani. Anul acesta, tema în jurul căreia se desfăşoară concursul este „City Shaper“, participanţii urmând să găsească şi să prezinte soluţii pentru reproiectarea oraşelor.

„Pentru că în acest sezon tema este City Shaper, cei din echipe au primit ca temă identificarea unei probleme la o clădire, spre exemplu la şcoală la ei, la o instituţie publică, şi să încerce să rezolve problema. De exemplu, să găsească o soluţie ca şcoala lor să fie rezistentă la un cutremur“ a explicat asist.dr. Cătălin Dosoftei, de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Competiţia va începe de la ora 9, şi se va încheia cu premierea participanţilor. Juriul va fi format din aproximativ 25 de cadre didactice, studenţi şi masteranzi de la mai multe facultăţi ale TUIASI.

Lasa un comentariu