Concurenţă mare la cele mai importante licee și colegii din Iași pentru admiterea în clasa a V-a

Cele mai multe dosare au fost depuse la Liceul „Vasile Alecsandri”, sunt 414 de cereri de înscriere, pentru 112 locuri.

La Colegiul „Mihai Eminescu”, sunt înscrişi 251 de elevi, dintre care 86 sunt ai colegiului. Oferta educaţională pentru următorul an la „Eminescu” prevede 120 de locuri, la concurs fiind însă scoase doar 30 de locuri.

La Colegiul „Emil Racoviță“, s-au înscris 342 de elevi pe 90 de locuri, în trei clase.

La Colegiul Naţional, au fost depuse 301 dosare pentu 150 de locuri, în cinci clase. Dintre acestea, două clase sunt destinate studiului intensiv al limbii engleze şi trei cu studiu obişnuit al limbilor străine.

La Liceul de Informatică, au fost depuse 248 de cereri pentru cele 90 de locuri scoase la concurs.

La Liceul „Dimitrie Cantemir” sunt depuse 321 de cereri, fiind disponibile 90 de locuri.

La Colegiul „Costache Negruzzi”, s-au depuse 335 de cereri pentru cele 150 de locuri.

La Colegiul „Garabet Ibrăileanu”, au fost depuse 95 de cereri pentru cele 20 de locuri scoase la concurs. De menţionat este faptul că elevii care au desfăşurat clasele primare la această şcoală şi au dorit acest lucru au fost înscrişi automat în clasa a V-a.

Având în vedere numărul de cereri depuse doar la aceste licee şi colegii, înseamnă că aceeaşi elevi au fost înscrişi la mai multe competiţii de la şcoli diferite.

Aceştia vor trebui însă să decidă în zilele următoare la ce şcoli vor susţine testarea, având în vedere că toate competiţiile de departajare au loc pe 27 iunie.

De asemenea, având în vedere numărul mare de cereri depuse la anumite şcoli, dar şi normele de distanţare socială, unităţile şcolare vor trebui să se asigure că vor putea găzdui toţi elevii care doresc să susţină testarea pentru admiterea în clasa a V-a.

Lasa un comentariu