Vasile Cîtea: „Drumul Iașului spre o absorbție eficientă a fondurilor europene rămâne în continuare un basm, povestit de primar și președintele Consiliului Județean”

Drumul Iașului spre o absorbție eficientă a fondurilor europene rămâne în continuare un basm. Iașul este considerat de foarte mulți oameni unul dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră, însă fără o strategie clară de dezvoltare și inovare prin intermediul fondurilor europene, va rămâne și doar un oraș din România. Sub administrația primarului Chirică s-au înregistrat întârzieri în aplicarea programelor de finanțare.

Anul trecut, Costel Alexe și Mihai Chirică după ce s-au întors de la București, unde au negociat proiectele comunității au „reușit” să aducă doar 0,3% din totalul fondurilor alocate României. Cu alte cuvinte suma înseamnă 88 de milioane de euro dintr-un total de 30 de Miliarde de euro alocate țării noastre de Uniunea Europeană. În același timp, Clujul va beneficia de 15% din suma alocată țării, aproximativ 5 Miliarde de euro. Puteți face singuri calculele!

În momentul de față, nu avem viceprimar, după atâtea luni de la alegeri. Primarul Mihai Chirica nu găsește nici o soluție viabilă pentru municipiul nostru. Este o luptă de orgolii sau o proastă gestiune a administrației publice locale?

Într-o conferință de presă recentă, președintele Consiliului Județean, a recunoscut că a divorțat imediat după ce a prezentat bugetul pe anul acesta?

Domnule primar, domnule președinte al Consiliului Județean, ce facem din Iași, ce facem cu Iași, de unde începem procesul de atragere de fonduri?

(Sursa: Comunicat de presa Vasile Citea, deputat PSD de Iași)

Lasa un comentariu