Competiţie IT pentru elevele din România pasionate de inteligenţa artificială

Microsoft România organizează în decembrie Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon – un eveniment AI (inteligenţa artificială) care își propune să ofere elevelor din România resursele necesare pentru a-și dezvolta abilitățile de care au nevoie pentru profesiile viitorului. Cine se poate înscrie.

Pentru prima dată în România, adolescentele cu vârsta între 14-18 ani sunt invitate să participe la o serie de întâlniri, workshop-uri și activități practice, care au ca numitor comun Inteligența Artificială.

Evenimentul va avea loc în perioada 14 și 15 decembrie.

În cadrul celor două zile de Girls in AI Hackathon, tinerele pasionate de tehnologie vor parcurge o serie de provocări prin care să își dezvolte o gândire logică și creativă, alături de aptitudinile unei gândiri computaționale, prin intermediul inteligenței artificiale.

Tinerele participante vor utiliza AI pentru a găsi soluții la probleme globale de actualitate, din sfera Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite: Promovarea egalității între femei și bărbați, Reducerea inegalităților, Sănătate și bunăstare și Acțiuni climatice. Pentru realizarea ideilor vor avea alături mentori specialiști din zona de tehnologie și afaceri, dar și arhitecți de proiect din partea Microsoft, care să le îndrume.

Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon este un eveniment structurat pe 5 piloni centrali:

Gândirea în proiectare (design thinking)

Ateliere și mentorat axate pe tehnologie (tech workshop and mentorship)

Mentorat de afaceri (business mentorship)

Construirea prototipului (Protoype imagining and building)

Abilități de prezentare (presentation skills)

Citiți mai multe pe startupcafe.ro

Lasa un comentariu