Compania de transport public a limitat toate serviciile de relații cu publicul

Compania de transport public din Iași a limitat toate serviciile de relații cu publicul. Astfel, au rămas deschise doar locurile de procurare a biletelor și abonamentelor unde se pot folosi cardurile bancare, a anunţat primarul Mihai Chirica.

„Am mărit ritmul de dezinfectie a mijloacelor de transport în comun si la capete de trasee și în garaj acolo unde se retrag ele de fiecare dată. Am izolat pe cei care vindeau bilete si facem doar vânzările de bilete online sau plata cu cardul pentru că avem această facilitate si este păcat să nu profităm de ea.

Celelalte facilităti pe care noi le acordăm nu au nevoie de o interactiune cu vânzătorii nostri, accesul se face, la fel, restrictionat în limita locurilor de pe scaune si distantare socială. Politistii au si luat această actiune în serios si au si aplicat amenzi pentru cei care nu o respectă, dar repet, dacă ritmul de infectare creste vom aduce măsuri suplimentare de restrictionare a transportului public si îl vom dedica doar pentru cei care au urgentă deplasare, cei care ne pot demonstra printr-un document că se duc la serviciu, că se duc la spital, o analiză medicală si nu doar ca să se plimbe de colo, colo”, a declarat Mihai Chirica.

Primarul Mihai Chirica a precizat că în mijloacele de transport în comun accesul se face doar în limita locurilor existente pe scaune.

„În momentul de față locurile de pe scaune, doar locurile de pe scaune, si locuri în picioare la 1,5 metri între ele. Sunt indicatoare vizuale în mijlocul de transport în comun. Există un circuit foarte clar definit pe unde urci, pe unde cobori. S-a blocat accesul către conducătorul auto al vehiculului, deci aceste măsuri sunt introduse si nu sunt introduse de acum”, a adaugat Mihai Chirica.

Lasa un comentariu