”Colectiv”, filmul lui Alexander Nanau, este propunerea oficială a României pentru premiile Oscar 2021

Conform Centrului Naţional al Cinematografiei, documentarul ”Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României la premiile Oscar 2021, la secţiunea ”Cel mai bun lungmetraj internaţional”, care în trecut se numea ”Cel mai bun film străin”, relatează mediafax.ro

Pentru prima dată, România propune un documentar în competiţia Academiei Americane de Film.

Magnolia Pictures şi Participant, distribuitorii americani ai filmului, vor înscrie filmul ”Colectiv” şi la categoria ”Cel mai bun film documentar”.

Alexander Nanau, regizorul fimului ”Colectiv”: Este o mare onoare pentru noi să fim învestiţi cu atâta încredere de către comisia CNC. Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atâta de largă este foarte încurajator. Suntem convinşi că povestea “colectiv” va ajunge la cât mai mulţi oameni, ea fiind susţinută de eforturile partenerilor noştri americani în lungul drum care ne aşteaptă. Va fi o competiţie atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiţia de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism şi responsabilitate”

Lasa un comentariu